Duivensport allerlei.nl
in samenwerking met
Duivenmarktplaats

       
   


 

 


 

 

       

 

 

 

 

 


Vraag 49 – GPS 2021 – vervolg

Beste Hans,
Prima 2021 maar zou het niet beter zijn om de liefhebbers te vertellen wat de kosten per maand gaan worden.
Als dat bekend is, zal het voor een groot aantal mensen minder schrikken worden. Iedereen hult zich in stilzwijgen.
Ik dacht dat dit ook wel belangrijk is voordat we omvallen van de schrik.
Gr.
Gerrit


Reactie
Heb je helemaal gelijk in Gerrit. Helemaal aan het begin van de publicaties hierover, is hier ook naar gevraagd.
Een antwoord is er nog van niemand gekomen.
Ik denk dat het ook moeilijk is daar nu al een prijskaartje op te plakken. Wel zou m.i. met de ‘investering’ die in Zeeland-pilot is gestoken, al een indicatie gegeven kunnen worden. En de vraag is dan ook nog of ieder systeem, dat met de nieuwe software op de markt gaat komen, gelijke prijzen als de concurrent gaat hanteren. Iedereen wil natuurlijk zijn investering zo snel mogelijk terugverdienen. Je ziet nu de verschillen tussen de diverse systemen en de updates die met regelmaat moeten plaatsvinden.
Krijgen we een systeem dat gelijk gereed is voor de komende 10 jaar of moet er elk jaar een update plaatsvinden.
Die zal (natuurlijk) niet gratis zijn.
Ik verwacht als de systemen op de markt komen – al worden ze met de grootst mogelijke zorg opgezet – deze de komende jaren moeten worden aangepast om de bugs er uit te halen. Ik mag hopen dat die aanpassingen wel gratis zijn.
En een andere openstaande vraag: kunnen de huidige systemen nog worden aangepast aan het nieuwe systeem? Als iedereen over moet naar een geheel nieuw systeem inclusief antennes en wat er allemaal bij hoort…….nou dan zie ik de bui echt hangen!
Het zal nog een hele puzzel worden voordat het allemaal zo ver, als het al zo ver komt. Daar mogen de knappe koppen die ons vertegenwoordigen in de NPO Ledenvergadering zich (nog) eens over gaan buigen. Vraag is alleen: welke kant buigen ze op?

Update 1

De vraag wat het gaat kosten, wordt prima omzeild.
Ik wilde echter de vraag stellen aan alle liefhebbers uit Nederland of wij zitten te wachten op een dergelijk systeem. Ik ben de mening toegedaan dat de huidige systemen naar behoren werken en zie dus niet de directe noodzaak om daarom te veranderen.
Dat men dit systeem gaat uittesten is volgens mijn mening ook een goede zaak, maar onze NPO heeft niet aan alle liefhebbers gevraagd of zij met dit systeem kunnen starten om te zien of het draagvlak bij de leden aanwezig is of was.
Ik stel nu de vraag of alle liefhebbers door middel van een formulier, opgesteld door de NPO met alle in-en outs,
kunnen aantonen wat zij willen.
Het is niet zo dat onze NPO bepaalt hoe wij onze sport willen indelen.
Beter ten halve gekeerd als helemaal verdwaald. In mijn ogen nog geen goed uitgewerkt plan.
Jan Rutten 79 jaar te Budel


Update 2

Alles leuk en wel. Geloof best dat het allemaal zal werken maar ik denk als dit verhaal doorgaat dat er heel veel liefhebbers zullen stoppen omdat de kosten te duur zijn.
Vooral de kleine liefhebber die kan dit niet op brengen. Ik ben ook een kleine liefhebber maar als ik dit zo hoor, zal dit als het doorgaat voor mij ook einde zijn/
Ik kan geen duur systeem aanschaffen of huren. Ik zal hier nooit niks van terug zien en voor mij blijft het hobby en geen commercieel gedoe. Hoe kunnen we dit toe laten? Gewoon net als vroeger zit er niet meer in. Tijden zijn veranderd maar zo komt de jeugd er ook niet meer aan te pas. Een nieuw jeugdlid kan de duivensport gewoon niet meer opbrengen, aanschaffen van duivenhok. Duivensysteem en tijd daar komt de jeugd niet voor. We laten alles naar de klote gaan aangezien de oudere liefhebbers er ook zo steeds minder interesse voor krijgen. Heb al menige duivenliefhebbers gehoord die zullen stoppen als dit door gaat, dus blijft alleen voor mensen met veel geld en commercie de duivensport leuk, maar voor de kleine man breekt men alles af.
Hoop dat die er veel lol aan beleven maar de moed bij mij zakt me aardig in de schoenen als ik er over lees en hoor.
Hoop dat daar eens over nagedacht wordt.
Mvg
Koen


Update 3

Beste Hans,
Iedere keer als ik de berichtgeving op Duivenmarkplaats over GPS 2021 lees, bekruipt mij steeds de gedachte "welke liefhebbers hebben daar nu om gevraagd?" en krijg ik de indruk dat het het speeltje van een paar,
 goed in managerstaal ingevoerde, enkelingen is.
Wat is er mis met de huidige wijze van constateren en verder administratieve afhandeling in de vereniging?
Moet het sociale van het bijeenkomen van de leden dan helemaal verdwijnen?
Zijn de meesten van ons dan niet met duiven begonnen vanwege het sociale aspect, het verenigingsleven en de gezelligheid.
Is het leven al niet anoniem en individualistisch genoeg geworden.
Is het clubje wat nu in de pilot vertegenwoordigd wordt representatief voor de doorsnee liefhebber van Nederland?
Ik denk het niet.
Heeft Zeeland, jammer genoeg niet de kleinste en snelst krimpende duivenliefhebbers populatie van Nederland?
Als er naar de prijs van een dergelijk systeem gevraagd wordt lijkt mij het antwoord heel simpel.
Die zal hoog zijn, want door de krimp in onze hobby zullen de productiekosten voor een paar geïnteresseerde diehards hoog zijn.
Daarbij moet ik er niet aan denken dat welke partij ook monopolist in dezen zal worden, dat is natuurlijk een gruwel.
De gemiddelde leeftijd van de gemiddelde duivenliefhebber is ver boven de 50 denk ik, bovendien zijn de meeste liefhebbers wars van vernieuwingen en veranderingen, daar hebben we nu al jarenlang "last" van
en dat gaat door GPS 2021 echt niet wezenlijk veranderen.
Hadden ze hun stofjas al niet aan de wilgen gehangen, het in- en doorvoeren van het "fenomeen" GPS 2021
 zal ze het laatste zetje geven.
Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar ik vrees van niet.
Nog iets heel anders waar wij onze tijd en geld beter in kunnen investeren.
Waar al vele jaren door liefhebbers van allerlei pluimage naar gevraagd wordt, is een uitgebreid onderzoek naar het verlies van onze jonge, en ook steeds meer oude, duiven.
Denk dat dat meer aandacht vraagt dan de hobby van een paar enkelingen.
Zeker ook gezien de steeds meet toenemende invloed van dierenactivisten en andere protestpartijen op het gebied van dierenwelzijn.
Ik ben ervan overtuigd dat als het verhaal van het verlies van onze gevleugelde vrienden door blijft gaan er, op zeker, een moment gaat komen dat er in de maatschappij een omslagpunt ontstaat waarbij het inzetten
van dieren voor eigen vermaak verboden gaat worden.
We zitten daar dichterbij dan we denken.
Mede daardoor is van groot belang dat nu eens fijntjes onderzocht gaat worden waarom er toch steeds meer duiven achter blijven.
Dat zal een breder draagvlak hebben dan GPS 2021.
Een te verwachten argument van de voorstanders van GPS 2021 zal zijn dat de invoering van zo'n systeem daar aan kan bijdragen ( ik zal het vast al zeggen ).
Vriendelijke groeten,
Bert de Meij

Reactie:
Alle reacties die – ongeacht het onderwerp – binnenkomen, worden geplaatst mits zij niet kwetsend of beledigend van aard zijn.
Echter, daar waar namen worden genoemd, moeten we uit oogpunt van privacy regelgeving de voorzichtigheid in acht nemen. Hier zullen alleen initialen worden geplaatst dan wel de namen geheel worden verwijderd. Ik hoop dat jullie hiervoor begrip hebben.Update 4
Alweer, in Jip en Janneke taal.
Weer een niets zeggende opsomming van alles maar vooral niks.
Promoten van GPS 2021 door de handlangers van vdK.

Ik heb altijd gedacht dat de Zeeuwse mensen een nuchter en weldenkend volk was, ik geloof daar nog steeds in,( m.u.v. AC v I.).
Echter, de handlangers van vdK proberen deze mensen en de overige melkers in Nederland
een rad voor ogen te draaien, dus, let op Zeeuws meisje!

Voorvechters van GPS 2021, vertel nu eens in Jip en Janneke taal wat er allemaal de vuilnisbak in kan, en vertel dan ook gelijk even wat er aangeschaft moet worden en wat het kost.

Geef een voorbeeld aan tot in detail.
Schrijf een enquête uit zodat heel Nederland voor of tegen kan stemmen. Dat is toch niet zo moeilijk, alles aan een paar mensen overlaten riekt naar dictatuur.
Een aantal maanden terug vroeg ik om e.e.a. in Jip en Janneke taal uit te leggen.
Helaas weet ik nu dat alles de vuilnisbak in kan, en dat de beurs open moet om een kaartje te kopen om op de trein van vdK te springen, anders blijf ik alleen op het station achter, volgens hem.

Tot slot, vergeet niet dat er velen zullen afhaken, maar dat is niet zo belangrijk. Volgens vdK zullen er veel leden bijkomen.
Ik was van plan dit verhaaltje in minder vleiende termen te schrijven, omdat ik geen reden zie om de GPS fanaten te strelen.
 (toch maar niet gedaan)
Jip en Janneke en Coby

Update 5


Ik ben een zgn. herintreder. Heb alles nieuw gekocht (Unikon), werkt perfect.
De NPO moet echt niet denken dat als er een ander systeem moet worden aangeschaft , dat ik dat dan ook ga doen. Ik ben niet gek, dit is kapitaal vernietiging. Bij de NPO wordt lustig met ons geld gestrooid, dat moet maar eens vlug stoppen.

Dus moeten we aan een nieuwe klok etc. , dan wordt ik weer vlug een UITTREDER.
NPO bekijk het maar, en maak het niet te mooi, we zijn al met zo weinig mensen.
Jan


Update 6

Prima sterke taal M., als je echt iets wil is er een weg.
Maar waarom beantwoordt jij niet de vraag over de kosten per maand?
Tijdens de vergaderingen veeg je ze zo van tafel, zonder antwoord.
Het kan beter zijn als M. iets wil, is de weg eenrichtingsverkeer, maar vooral eerlijk blijven in antwoord geven.
Gr.
Gerrit

Update 7

Hij wil de jeugd er alleen bij betrekken voor het gokken op duiven door de jeugd zodat er 4 procent wordt afgestaan aan de bond.
P.

Update 8
Hallo,

Zo maar even mijn gedachten op papier zetten met betrekking tot het GPS 2020 gebeuren.
Als ik het allemaal zo lees, geeft het GPS 2021 mij een naar gevoel. Er wordt geschreven of we eigenlijk al geen kant meer uitkunnen en gewoon maar akkoord moeten gaan met het hele GPS gebeuren, als of dit het enige alternatief is om onze duivensport te kunnen redden van een teloorgang.
Nou mijn visie is dat er geen duivensport meer over blijft op de manier die ze voor ogen hebben met GPS 2021.
Als dit systeem er komt, wordt het voor ons liefhebbers niet meer te bekostigen. Denk maar eens aan het gok aspect dat er achter zit. Een goeie uitslag maken op internet zodat iedereen kan volgen waar en wie de snelste duiven heeft en dat allemaal via servers en internet. Dan gaat het ook interessant worden voor hackers want er valt geld te verdienen.

Ik voorspel dat het erg interessant voor deze lui gaat worden en wij als liefhebber maar betalen voor de updates die nodig zijn om het systeem veilig te houden.
Waarom niet een systeem zoals duifmelden.nl, daar is het voor eenieder toegankelijk en kun je je eerste duif zonder kosten melden. Bij ons wordt er volop gemeld (AFDELING 11) en kun je mooi volgen waar de eerste duiven vallen. Een prachtig systeem waarop vanaf buiten geen invloed op is uit te oefenen is het huidige kloksysteem bepaalt de definitieve uitslag.

Ik zou zeggen NPO neem eens contact op met deze lui, gebruik internet als toevoeging. Het huidige kloksysteem is niks mis mee en sinds jaar en dag goed beheersbaar. Maak het niet moelijker en ingewikkelder, nergens voor nodig, kost alleen heel veel liefhebbers en wordt een bodemloze put wat geld betreft, waar we niet op zitten te wachten. NPO voorzitter en bestuur hou je bezig met dingen die er echt toe doen dat meer liefhebbers aantrekt. Het valt al tegen een goed vliegprogramma in elkaar te knutselen laat staan een GPS 2021 systeem.
Mvg
Willem

Update 9

Beste Hans,
Ik denk dat het nu het beste is wat en hoe het er gaat uitzien voor de gewone melker, de grote doen het toch wel, en krijgen de liefhebbers in Zeeland het gratis allemaal? Zo komt het nu wel over bij de Nishoek.
Laten ze eens openkaart spelen.
Jan

Update 10

Goede dag,

Even in de pen geklommen om mijn frustratie weg te schrijven.
Ik doe het maar in het kort want dan snapt waarschijnlijk ‘vdK’  HET WEL.
Mijnheer ‘vdK’: waar bent u mee bezig? Dit GPS 2021 is het einde van een mooie hobby voor de gewone man.
Want er wordt door jullie geen bedrag gegeven, maar dat zal ik als leek dan even aangeven,
wat het gaat kosten voor de liefhebbers: 45 euro per maand en dan komt er na een of twee jaar (ik denk zelf na een jaar)
 een update van 100 euro. En als het dan voor acht maanden is, is dat 360 euro per jaar
maar ik denk dat het voor een jaar wordt en dan is het 540 euro per jaar.
 Dus geef mijn portie maar aan fikkie want dan stop ik met de sport na 65 jaar.
Ik ga mooi dat pakje niet betalen.
Gr Frans

Update 11

Heer vdK: stuur die paar leden die er nog zijn een brief met voor of tegen, bespaart een heleboel onbegrip en kosten,
en je weet meteen de stand van zaken, is toch niet zo moeilijk?
Mvg
Jan

Update 12

Als de NPO ( lees Hr. vd K) toch zijn zin wil doordrijven, misschien eens kijken of we geen andere bond op kunnen richten.
Mvg.
Jan

Update 13

Ik vraag me af, die andere bestuursleden, hebben die niets te zeggen?
Geen inbreng? Of zijn het jaknikkers?
vd K. heeft alleen toch niets in te brengen, als de rest tegen is!
Jan

Update 14
Voorzitter van het NPO,
Waarom komt er geen enkele reactie op talloze keren de vraag al gesteld: WAT GAAT GPS 2021
de Nederlandse Postduivenhouders kosten?
NPO schermt dan met onderhandelingspositie zus & zo, maar volgens mij wacht het NPO totdat dit niet meer kan worden teruggedraaid.
Dit gaat ons duizenden modale en onder modale liefhebbers kosten maar die zijn niet belangrijk voor het NPO .
Het grote geld dat wordt straks alleen maar gemaakt door de grote Liefhebbers oftewel de Mega Hokken, daar komt straks het nog grotere geld en ik kop hem alvast in, IKKE IKKE IKKE en met de rest kan stikken mentaliteit.
Mensen dit MAG NIET GEBEUREN!!! Overtuig uw afdeling dat zij op 21 december voor hun leden opkomen,
anders lopen we met open ogen onze eigen ondergang tegemoet.
tis nu of nooit.
E.P.D.


Update 15
Beste Hans ,

Ieder zichzelf serieus nemende duivensportliefhebber en bestuurder zou de blog van Martin van Zon, geplaatst op 29 september op zijn site www.martinvanzon.com , verplicht moeten lezen.
Hier wordt in het kort haarscherp beschreven hoe de Nederlandse duivensport met treinmachinist M. vd K richting het ravijn raast.
Vriendelijke groeten,
Bert de Meij

Reactie:

Als je deze laatste update leest zou je niet direct denken dat het wat met GPS2021 en de gevolgen daarvan (en nog veel meer) te maken heeft. Maar schijn bedriegt, absoluut de moeite waard om te lezen.

En zoals altijd: reacties zijn zeer welkom!!

Update 16
Facebook staat vol over v/d K, toch niet erg populair, met zijn aanpak en visie.
Het vertrouwen is zoek in hem.
Groet
Jan
Reacties aan: hans@bodelierpigeons.nl 

Zet er s.v.p. het onderwerp bij, dat maakt het voor mij makkelijker. Dank.